Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Αναιρέσεις: Κορύφωση σήμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κορυφώνονται σήμερα Κυριακή τα φεστιβάλ των Αναιρέσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με ενδιαφέρουσες συζητήσεις και πολλά υποσχόμενες συναυλίες. Ένα ακόμη τριήμερο για τον πολιτισμό της ανατροπής και μια γιορτή της αντικαπιταλιστικής και σύγχρονα κομμουνιστικής νεολαίας, που έχει αφήσει παρακαταθήκες. Πάνω από 4.000 νέοι και μεγαλύτεροι πέρασαν από τη Γεωπονική (Ιερά Οδός 54, στάση Μετρό Ελαιώνας) την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση, που φέτος είναι αφιερωμένες στον αξέχαστο σύντροφο Τάσο Κοζανιτά, που έφυγε τόσο νωρίς. Μεγάλη ήταν η συμμετοχή τόσο στη συζήτηση για τις εξεγέρσεις της εποχής μας, όπου αναδείχθηκε ο ρόλος της νεολαίας της εργασιακής περιπλάνησης, όσο και στις συναυλίες. 

Στο σημερινό πρόγραμμα ξεχωρίζει η συζήτηση με θέμα «Μέρες Ελληνικής Δημοκρατίας. Κοινωνικός αποκλεισμός, ξενοφοβία, κοινωνικός χώρος και δημοκρατικές ελευθερίες» και εισηγητές τους Δ. Μπελαντή, Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων, Π. Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, Κ. Μάρκου, μέλος ΠΕ ΝΑΡ και Π. Ψαθά, εργαζόμενο στις υπηρεσίες μεταναστών.
Μεγάλη βραδιά η Κυριακή και για τις μουσικές της αντίστασης, καθώς στη σκηνή 1, στις 9 μ.μ., θα εμφανιστούν οι Active Member με τους Rodney P και Skitz από τη Μεγάλη Βρετανία και θα ακολουθήσουν οι Rebel Diaz από τις ΗΠΑ. Στη σκηνή 2 θα ακούσουμε τους Modern-E-Quartet και θα ακολουθήσει η παράσταση H πιο όμορφη θάλασσα αφιερωμένη στο πολιτικό τραγούδι, με την Ρίτα Αντωνοπούλου.
Μεγάλη επιτυχία των Αναιρέσεων και στη Θεσσαλονίκη, που φέτος για πρώτη φορά το φεστιβάλ είναι τριήμερο. Στο Πάρκο της Παραλίας (Πάρκο των Σκύλων), θα εμφανιστούν σήμερα οι Χαΐνηδες στις 9 μμ., ενώ στις 7 μ.μ. θα γίνει συζήτηση με θέμα «Διεθνιστική πάλη κατά της ΕΕ» και εισηγητές τους Σπ. Μαρκέτο, πανεπιστημιακό, Π. Μαυροειδή, ΠΕ ΝΑΡ και Γ. Σκινδίλια, ΚΣ νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση. Εικόνα για τις εκδηλώσεις στις άλλες πόλεις στη σελίδα 16 (έντυπη έκδοση).

Ο Μιχάλης Παπαμακάριος και ο Θάνος Ανδρίτσος μιλούν στον Αντώνη Φράγκο στο ρ/σ Στο Κόκκινο 105.5 για τις φετινές Αναιρέσεις.