Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Τρομο-σύλληψη τύπου χούντας




Φασιστικού τύπου απαγωγή από κουκουλοφόρους ασφαλίτες και μεταγωγή του στο 12ο όροφο της ΓΑΔΑ, όπου επιχειρήθηκε η πολιτική τρομοκράτησή του με εξευτελισμό και ξυλοδαρμό, υπέστη το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ Δημοσθένης Παπαδάτος - Αναγνωστόπουλος την Πέμπτη. «Τρώω απίστευτο ξύλο. Με ακινητοποιούν, με ρίχνουν κάτω, με έχουν ρίξει κάτω δέκα και με χτυπάνε. Μου περνάνε τις χειροπέδες. Με χτυπάνε ενώ μου έχουν περάσει τις χειροπέδες. Με βρίζουν απίστευτα άνδρες και γυναίκες με καλυμμένα πρόσωπα...» περιγράφει σε συνέντευξη Tύπου του ΣΥΝ το θύμα της αστυνομικής κτηνωδίας.
Η απαγωγή του Δ. Παπαδάτου, έρχεται μετά από τον άγριο ξυλοδαρμό από τα ΜΑΤ του γραμματέα του ΣΥΝ Ν. Ηλιόπουλου έξω από τα δικαστήρια, αποδεικνύοντας έτσι ότι οι ασφαλίτες κινούνται βάσει σχεδίου που έχει καταρτίσει η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ για να τρομοκρατήσει την Αριστερά. Στόχος τους είναι βεβαίως να περάσουν χωρίς αντιστάσεις την πιο ανάλγητη πολιτική υπέρ των πιο επιθετικών κύκλων του κεφαλαίου που έχει γνωρίσει αυτός ο τόπος.
Η προσφυγή του Γ. Παπανδρέου όμως σε αστυνομική τρομοκρατία ολοκληρωτικών καθεστώτων δεν συνιστά «εκτροπή» ή «αναγκαία προσωρινή τακτική». Ο εκφασισμός των κυβερνητικών μεθόδων αποτελεί αναπόσπαστα εξελισσόμενο στοιχείο της πολιτικής της. Δεν υπάρχουν ακραίες κυβερνήσεις των πιο επιθετικών κύκλων του κεφαλαίου, όπως αυτή του Παπανδρέου που είναι επιπλέον τυφλό όργανο του ΔΝΤ και της ΕΕ, οι οποίες να μην είναι ταυτόχρονα αυταρχικές ή και ολοκληρωτικές.
Οι φασιστικές μέθοδοι της «χούντας Παπανδρέου» κάνουν φανερό αφενός ότι η ανατροπή του Μνημονίου συνδέεται πλέον και με την υπεράσπιση της δημοκρατίας και αφετέρου ότι η κυβέρνηση πρέπει να εκδιωχθεί από το λαό το ταχύτερο δυνατό.

0 Τοποθετησεις: