Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Κεντρική προεκλογική συγκέντρωση το Σάββατο


Πυκνό πρόγραμμα εκδηλώσεων στην Αθήνα



  Σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους Γάλλους απεργούς, έξω από τη γαλλική πρεσβεία, προχώρησαν την Παρασκευή η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική και η Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας. Η αστυνομία, επιχείρησε να απαγορεύσει στην πράξη τη συγκέντρωση, εμποδίζοντας αρχικά ακόμα και να πλησιάσει κάποιος τη γαλλική πρεσβεία, σε ακτίνα εκατοντάδων μέτρων. Οι έντονες διαμαρτυρίες των συγκεντρωμένων, αλλά και του Α. Χάγιου, τον οποίο δεν δίστασαν να απωθήσουν, επέβαλαν τελικά την πραγματοποίηση της διαμαρτυρίας.







Χθες, εξάλλου ανακοινώθηκε η πραγματοποίηση της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης των δύο σχημάτων. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο 30 Οκτώβρη (12 μ.), στη 1 μ.μ., στην πλατεία Oμόνοια. Ομιλητές θα είναι οι επικεφαλής των ψηφοδελτίων, Άγγελος Χάγιος και Πέτρος Κωνσταντίνου, καθώς και άλλοι υποψήφιοι, αλλά και αγωνιστές από αριστερές κινήσεις πόλης. Θα ακολουθήσει πορεία.

Πυκνώνει το πρόγραμμα των παρεμβάσεων των συνδυασμών. Έτσι, αύριο Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, στην πλατεία ΗΣΑΠ του Νέου Ηρακλείου (στο θεατράκι), στις 7 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με ομιλητές τους Ά. Χάγιο - Κ. Παπαδάκη. Την Τετάρτη 27/10, στις 6.30 μ.μ. στο Ίλιον, στην καφετέρια Σκίτσο ((Νέστορος 12), θα γίνει συζήτηση με τον Ά. Χάγιο, ενώ την Πέμπτη (28/10, 6:30 μ.μ.) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση - συζήτηση, στην Αγορά της Κυψέλης, την οποία θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι, με μουσική και μεζέδες. Σήμερα το απόγευμα, πραγματοποιείται εκδήλωση στην περιοχή του Κολωνού (βλ. σελ. 14), ενώ το απόγευμα (6.30 μ.μ.) στο Δημαρχείο Περάματος θα μιλήσει ο Α. Χάγιος και υπ. αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Ν. Καββαδάς. Την Τρίτη το πρωί ο Π. Κωνσταντίνου, θα περιοδεύσει στο κτίριο του ΥΠΕΧΩΔΕ, ενώ την επομένη θα βρίσκεται στα νοσοκομεία Αγ. Σάββας και Ελπίς (άλλες εκδηλώσεις στη σελίδα 14 -έντυπη έκδοση-).

Την προηγούμενη Κυριακή πραγματοποιήθηκε με επιτυχία εκδήλωση της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στο Δημαρχείο Παλλήνης. Κλιμάκια των δύο σχηματισμών περιόδευσαν, την εβδομάδα που πέρασε, μεταξύ άλλων και σε χώρους που βρίσκονται σε εξέλιξη εργατικοί αγώνες (ΟΣΕ, Μετρό, Απογευματινή), υπογραμμίζοντας τη συμπαράσταση τους στα αιτήματά των εργαζομένων και την πρόθεσή τους να συμβάλουν ουσιαστικά στην κλιμάκωση των αγώνων το επόμενο διάστημα για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής.

0 Τοποθετησεις: