Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Μαχητική εξόρμηση στη Θεσσαλονίκη

"Μικρά συλλαλητήρια" στις γειτονιές

Δυναμικά συνεχίζεται η προεκλογική δουλειά στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία. To προπερασμένο Σάββατο παρουσιάστηκαν τα ψηφοδέλτια της δημοτικής κίνησης Θεσσαλονίκη της Ανατροπής Κυβέρνησης - ΕΕ- ΔΝΤ- Καλλικράτη και της περιφερειακής κίνησης Αντικαπιταλιστική Αριστερά – Ανταρσία σε Κυβέρνηση - ΕΕ- ΔΝΤ- Καλλικράτη, όπου περισσότερα από 250 άτομα άκουσαν τους αντίστοιχους επικεφαλής, Ζήση Κλεισιάρη και Γιάννη Κούτρα, αλλά και πλήθος άλλων αγωνιστών, να μιλούν για τους στόχους και τις προοπτικές των κινήσεων αυτή την πολύ δύσκολη και συναρπαστική περίοδο.




Κάθε μέρα κλιμάκια των κινήσεων περιοδεύουν σε χώρους εργασίας, από τη Σχολή Τυφλών και την ΕΥΑΘ μέχρι το Δήμο της Θεσσαλονίκης. Σε κάθε συνάντηση είναι περισσότερο έκδηλο από ποτέ, ότι οι εργαζόμενοι ακούν και θέλουν να γνωρίσουν περισσότερο τις θέσεις των κινήσεων για τα μεγάλα ζητήματα της κρίσης, καθώς η πρότασή τους απέναντι στο μνημόνιο, την ΕΕ και το ΔΝΤ επικοινωνεί με τις γνώμες και τα αισθήματα που διακατέχουν τους εργαζόμενους.

Kαθημερινές περιοδείες υποψηφίων γίνονται παράλληλα, σε ολόκληρη την περιφέρεια. Ήδη καθημερινά, μέλη των κινήσεων επισκέπτονται δήμους της Θεσσαλονίκης και διοργανώνουν «μικρά συλλαλητήρια», στα οποία καλούν όλους τους εργαζόμενους και τους νέους να συμμετέχουν. Μ’ αυτόν τον τρόπο έγιναν παρεμβάσεις σε Νεάπολη, Βασιλικά, Θέρμη, Τριάδι, Μενεμένη και Αμπελόκηπους. Οι δύο κινήσεις συμμετείχαν, επίσης, στα δύο κινηματικά ραντεβού της εβδομάδας: πρώτο, στην πορεία των Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα ενάντια στις απολύσεις και την ανεργία, την Πέμπτη, η οποία μάλιστα κατέληξε έξω από το γαλλικό προξενείο σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα των γάλλων εργαζομένων. Δεύτερο, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας - Θράκης που κάλεσε η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενη για το κλείσιμο του ξενώνα μεταναστών.

Την προηγούμενη Τετάρτη πραγματοποιήθηκε και το «Ντιμπέιτ των Δημάρχων» της εφημερίδας Μακεδονία, με τη συμμετοχή του Ζ. Κλεισιάρη, παρά τον αρχικό αποκλεισμό του. Εκεί στην ερώτηση για το δεύτερο γύρο των εκλογών και σε αντίθεση με τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, Τρ. Μηταφίδη, που «έκλεισε το μάτι» στον Γ. Μπουτάρη, ο υποψήφιος της Θεσσαλονίκης της Ανατροπής δήλωσε ότι «έχουμε περάσει ήδη στο δεύτερο γύρο …των αγώνων»!

0 Τοποθετησεις: