Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

ΓΣΕΕ: «Ζήτω το μνημόνιο!»

Ξεσαλώνουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ακολουθώντας το παράδειγμα του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, κάθε φορά που απευθύνονται σε ξένους είτε αυτοί είναι επιχειρηματίες και πολιτικοί είτε μέσα ενημέρωσης. Οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ ολοφύρονται και θρηνούν στις οθόνες των ελληνικών τηλεοράσεων για το κακό που μας κάνουν, αλλά μόλις έρθουν σε επαφή με ξένους υπερηφανεύονται για το... «ξίγκι» που έχουν οι μισθοί και οι συντάξεις των Ελλήνων και πώς η κυβέρνηση Παπανδρέου αφαιρεί το «λίπος» αυτό!




Τα ίδια έκανε μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερς ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος. «Δεν υπάρχουν προφανείς εναλλακτικές λύσεις στις σκληρές πολιτικές που προβλέπονται στο μνημόνιο ΕΕ - ΔΝΤ και οι οποίες έχουν εφαρμοστεί!» απεφάνθη το κορυφαίο συνδικαλιστικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Έσπευσε μάλιστα να προσθέσει ότι «δεν υπάρχει σχέδιο για γενική απεργία στο προσεχές μέλλον»!

Τι να πει κανείς; Άλαλα τα χείλη των εμβρόντητων ασεβών επικριτών του! Συνδικαλιστής ηγέτης με σύνθημα «Ζήτω το μνημόνιο, κάτω οι απεργίες!» δεν έχει ξαναεμφανιστεί σε τούτη τη χώρα της «φαιδράς πορτοκαλέας» και της γελοιοποίησης των πάντων από τα πολιτικά (και όχι μόνο!) λαμόγια του ΠΑΣΟΚ.

Ένα τέτοιο σπάνιο «διαμάντι» του συνδικαλισμού, όχι απλό βουλευτή, αλλά κατευθείαν ...εξωκοινοβουλευτικό υπουργό θα έπρεπε να τον κάνει αμέσως ο Παπανδρέου, αν δεν ήταν τόσο μικρόψυχος και φθονερός τύπος! Αυτό θα είχε άλλωστε και χρηστική αξία, καθώς μετά τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ ούτε με... τανκ δεν μπορεί να ξαναεμφανιστεί σε εργατική συγκέντρωση!

Το μόνο που ενδέχεται να ανακόψει την υπουργική καριέρα του Γ. Παναγόπουλου πλέον είναι το γεγονός πως είναι, δυστυχώς, μοναδικός και αναντικατάστατος! Πού να βρεθεί άλλος τέτοιος;

0 Τοποθετησεις: