Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: Δήμος βιαιοπραγεί κατά πολιτών

Μετά την αποκάλυψη των έργων υποβάθμισης (κατασκευής άτυπου σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων), που γίνονται από τη δημοτική αρχή του Α. Παχατουρίδη, σε χαρακτηρισμένο χώρο πρασίνου, στο Περιστέρι, αλλά και την ανυποχώρητη στάση των κατοίκων, η δημοτική αρχή δεν δίστασε να προχωρήσει στη άσκηση λεκτικής και σωματικής βίας, εναντίον των κατοίκων του Περιστερίου.

                                           Δείτε:  http://sosalsos.files.wordpress.com

ΣΤΡΑΤΟΣ ΒΟΥΡΑΖΕΡΗΣ


Την περασμένη Τρίτη, οι κάτοικοι του Περιστερίου που συμμετείχαν στην πικετοφορία στο κέντρο της πόλης, καταλήγοντας στο χώρο που εκτελούνται τα έργα, βρέθηκαν αντιμέτωποι μεŸ ανθρώπους του δημάρχου, οι οποίοι στην προσπάθεια των κατοίκων να πλησιάσουν στο χώρο των εργασιών, αντέδρασαν βρίζοντας, κλοτσώντας και γρονθοκοπώντας, αδιακρίτως. ΗŸ υψηλή πολιτική κάλυψη που είχαν οι συγκεκριμένοι, επιβεβαιώθηκε λίγο αργότερα όταν εμφανίστηκαν οι αντιδήμαρχοι Βασίλης Λόλος και Νεκταρία Ευσταθιάδου, οι οποίοι όχι μόνο δεν προσπάθησαν να κατευνάσουν την ένταση, αλλά συνέβαλαν στην ενίσχυση των επιθέσεων κατά των κατοίκων. Συγκεκριμένα ο Βασίλης Λόλος, τονίζοντας συνεχώς την ιδιότητά του ως εν ενεργεία αστυνομικού, απευθυνόμενος στους κατοίκους, τους απειλούσε λέγοντάς τους, ότι «σας γνωρίζω ρε μ..., και θα σας βρω».
«Παρ’ τους μπράβους σου και μπρος», λέει προς το δήμαρχο η Επιτροπή Κατοίκων Περιστερίου σε καταγγελία της, μετά την τραμπούκικη επίθεση.Τη Δευτέρα οι κάτοικοι πραγματοποίησαν επίσκεψη στο χώρο αμαξοστασίου, ενημερώνοντας τους εργαζόμενους για τους κινδύνους που εγκυμονούν τα έργα και για τους ίδιους. Κατά την επίσκεψή τους, την ίδια μέρα, στον επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης, ενημερώθηκαν ότι ήδη υπάρχει έγγραφο της Αρχής, που ζητάει από τις αρμόδιες αρχές να προβούν, σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για την παύση λειτουργίας του παράνομου πάρκινγκ του Δήμου Περιστερίου και κατά συνέπεια όλων των εργασιών. Προκλητική χαρακτηρίζεται η αδιαφορία της αρμόδιας πολεοδομίας Περιστερίου (άμεσα ελεγχόμενη από τη δημοτική αρχή), στην οποία οι κάτοικοι πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας προχθές Παρασκευή ζητώντας την άμεση εξέταση της καταγγελίας που έχουν υποβάλει, για τα έργα που γίνονται σε θεσμοθετημένο χώρο πρασίνου. Την Πέμπτη εξάλλου οι κάτοικοι πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο δημοτικό συμβούλιο, ζητώντας την άμεση ανάκληση εργασιών των συγκεκριμένων έργων. Μεγάλα ερωτηματικά αφήνει η απουσία από το δημοτικό συμβούλιο των εκπροσώπων συνδυασμών που στήριξαν το ΚΚΕ και ο ΣΥΝ. Νέα γενική συνέλευση των κατοίκων θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη 29/7, στις 8.00 μ.μ., στο θέατρο Άλσους.